Ariadné Fonala

NEW
Ariadné Fonala
Ariadné Fonala
Ariadné Fonala
Ariadné Fonala
Ariadné Fonala
Ariadné Fonala
Engedje meg, hogy bemutatkozzam:

Deák Zsuzsanna szegedi üvegművész vagyok.

Mottóm: „ Itasd át magad teljesen érdeklődésed tárgyával… és várj.” - tanácsolja Lloyd Morgan.
„A szerencse és a véletlen csupán segítségére van a munkálkodó szellemnek, amely türelmes munkával és kitartó erőfeszítéssel készül fel rá, hogy megtegye a felfedezést.” – Pasteur szavai

-1976. szeptember 26-án láttam meg a napvilágot ikertestvéremmel együtt, egy sokgyermekes családban Szegeden.
-1991. nyarán Magyar bajnok lettem Női Kajak 500m-en.
-1991-1995. A Tömörkény István Művészeti Gimnázium - Grafika szakán végeztem. Mesterem: Pölös Endre grafikus művész volt.
-1995-1998. Szilánk Glass Company garfikusa voltam. Itt ismerkedtem meg ezzel a csodálatosan sokszínű anyaggal, az üveggel.
-1998-1999. Lakberendező OKJ.
-1998- 2001. A Jüllich Glas Holding díszüveges részleg vezetője voltam.
-2001-től (Fiam megszületésétől) magánvállalkozó üvegtervező vagyok.
-2016-2019. A Szegedi Tudományegyetem JGYPK Képi ábrázolás – Síküveg szakirányos tagozatának hallgatója voltam. Egyetemi éveimet az üvegszobrászatnak szenteltem. Az egyetemi éveim alatti Mesterem és Konzulens tanárom: Kovács Keve János DLA, üveg tervező, grafikusművész, főiskolai docens volt.

Ösztöndíjak, elimerések, oklevelek:
2016. November 30. - SZTE JGYPK Tudományos Diákköri Konferencia I.Hely - Üvegplasztika - Töredék címmel
2017. október 18. Kass90+ Pályázat nyertese - "Dilemma" üvegplasztikám a Művészeti, Művészetpedagógiai és Művészetközvetítő Szakkollégiumnak szervezésében
2018. május 10. Sófi ösztöndíj, Kiemelt Kuratóriumi Díj
2018/19-es tanévben Új Nemzeti Kiválósági Program Ösztöndíjasa - Kutatói program támogatására
2018/19 Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj.
2018. November 30. - SZTE JGYPK Tudományos Diákköri Konferencia 2 db I.Hely - Üvegplasztikák: Labirintus, Extro-introverzió címmel
2019. március 26. Sófi ösztöndíj, Arany Fokozat.
170 000 Ft
To Favourites
Recommend
Print
Comparison
Question about the product
Details
Info
Details
Az üvegplasztikám 2019-ben készült, Casting, savmaratott üveg.
Anyaga: Cseh kristályüveg.
Mérete: 13 cm kör
Fotózta: Puskás János

Ehhez a palsztikához majdnem 2 év kutatási priódus kapcsolódik.

Az én értelmezésemben a labirintus szó jelentése az ember fejlődésének nehézségekkel teli útja lett.
Az életünk egy nagy labirintus, ami telis-teli van dilemmákkal. Ahogy a közmondás mondja „Egyszer fenn, és egyszer lenn”.
Saját döntéseink súlyát, következményeit nekünk kell elhordoznunk, és ez hit nélkül lehetetlen. Az ember, ha nem hisz, vagy nem hisznek benne, összeroppan.
Segítség nélkül nem jutunk előre, nem tudjuk megoldani feladatainkat. Ez a segítség származhat hitünkből, Istentől vagy az emberektől.
Az életben, a gonosszal való küzdelemhez bátorság kell, és a helyes út megtalálásához az aranyfonál a hit és a támogatás.

A labirintus olyan építmény, melyből vezető nélkül lehetetlen kikerülni. (Santarcangeli: 2009. 241.o.). Paolo S. beszél még arról is, hogy a labirintus nem csupán térbeli, hanem időbeli kifejezésmód is. Hogy mindenki számára egyenlő, igaz függ értelmi, érzelmi képességeinktől a megfejtése. Egy fontos tényezője van az „idő”, és ez a földi életünk.
„Behatolni a labirintusba annyi, mint szándékos magányba helyezkedni; mint elfogadni a sors tekervényeit és ismeretlen szigorát, s úgy megkísérelni a megoldást, hogy visszautasítsunk minden segítséget, hacsak nem saját értelmünktől ered: valóban, ha abban a szerencsés helyzetben találjuk is magunkat, hogy kezünkben vezérfonalat tartunk, végső soron ezt is csak önmagunknak köszönhetjük. A mesebeli Ariadné, aki kellőképpen megsajnál, vagy megszeret minket, eljön, hogy megjutalmazza bátorságunkat. Egyedül leszünk, de nem elhagyatottak. Keresett, akár, magunk választotta út lesz ez ahhoz, hogy megmagyarázzuk önmagunknak önmagunk misztériumát, az „akadályozott zarándokút” folyamán, melyet éber állapotban teszünk meg, hogy elérkezzünk a megmenekülés helyzetébe. Aggódunk, beleszédülünk, hogy nincsen senki sem előttünk, sem utánunk, sem mellettünk, csak a bizonytalan és bonyodalmas út, amely habozó lépteink elé tárul, és körös-körül a barlang falai- s mindez átalakul mintegy teljesen öntudatra ébredéssel, abban a bizonyosságban, hogy állhatatossággal, bizalommal, a szívünkben lakozó fénylő koronájú Ariadnétól kapott fonallal sikerül majd megérkeznünk a misztérium terméig. Vajon kincset találunk-e ott? Ha igen, elvesszük? Szörnyetegre bukkanunk-e? Ha igen megöljük? ” (Santarcangeli: 2009. 383.o.)
Info
Article No.
Ariadnefonala
Status
NEW    
Weight
3 kg/db
WebShop System